Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (9)
Пошуковий запит: (<.>A=Рашевська Т$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 11
Представлено документи з 1 до 11

      
Категорія:    
1.

Рашевська Т. О. 
Ідентифікація ультрадисперсної вологи в субмікроструктурі вершкового масла / Т. О. Рашевська, І. С. Гулий, М. М. Нищенко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 119-122. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

На основі електронно-мікроскопічних досліджень і термодинамічних розрахунків встановлено існування в мікроструктурі вершкового масла ультрадисперсних краплин вологи, водних доріжок і водних каналів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Українець А. І. 
Модель самоорганізації наноструктури міжглобулярної області вершкового масла / А. І. Українець, Т. О. Рашевська // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 121-124. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Показано, що самоорганізація наноструктури міжглобулярної області вершкового масла базується на фазових перетвореннях і фракціонуванні молочного жиру. Розроблено модель самоорганізації наноструктури міжглобулярної області масла та механізм формування її елементів.


Ключ. слова: вершкове масло, самоорганізація, наноструктура, кристалічні агрегати, наноблоки, наночастинки вологи
Індекс рубрикатора НБУВ: Л957

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Рашевська Т. О. 
Мікроструктура водних розчинів пектину / Т. О. Рашевська, І. С. Гулий, А. І. Українець // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 20-22. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

За допомогою методу мікроскопії досліджено мікроструктуру водного розчину пектину. З'ясовано, що пектин у водному розчині утворює надмолекулярні структури різного типу: сферичні, нитчасті, мікрофібрили та їх розгалуження, з яких формуються високомолекулярні агрегати.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Вашека О. М. 
Дослідження впливу дисперсності добавки порошку моркви на якість вершкового масла / О. М. Вашека, Т. О. Рашевська, Н. В. Сіндікаєва // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 76-78. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

За допомогою методу оптичної мікроскопії визначено дисперсність порошку моркви, одержаного конвективним методом сушіння. Показано вплив дисперсності домішки на органолептичні та реологічні показники вершкового масла, а також механізм взаємодії частинок порошку з водною фазою масла.


Ключ. слова: вершкове масло, порошок моркви, дисперсність, твердість масла
Індекс рубрикатора НБУВ: Л957-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Рашевська Т. О. 
Вплив фазових перетворень у молочному жирі на поверхневі явища в наноструктурі вершкового масла / Т. О. Рашевська // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 65-68. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Установлено, що на змочування й адгезію на межі поділу фаз вода/жир найбільше впливає фазовий стан молочного жиру та його фракцій. Показано, що величина нанокраплин вологи на поверхні кристалічних гліцеридних шарів наноструктури вершкового масла може бути зондом фізико-хімічних властивостей гліцеридів цих шарів.


Ключ. слова: кут змочування, нанокраплини вологи, молочний жир, кристалічні шари, наноструктура
Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.7-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Українець А. І. 
Мікроструктурні дослідження механізму формування аморфно-кристалічної структури молочного жиру / А. І. Українець, Т. О. Рашевська, С. А. Гарчев // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 76-79. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Ключ. слова: ізотермічна кристалізація, голчасті кристали і сфероліти, ламелі
Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.7-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Рашевська Т. О. 
Наукове обгрунтування технології і формування наноструктури вершкового масла функціонального призначення з рослинними харчовими добавками : Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.04 / Т. О. Рашевська; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 49 c. - укp.

Запропоновано технології виробництва вершкового масла функціонального призначення з використанням харчових домішок з рослинної сировини - полісахаридів і кріопорошків рослинних харчових, які надають йому дієтичних і лікувально-профілактичних властивостей і позитивно впливають на якість продукту. Досліджено вплив рослинних харчових домішок на фазові перетворення та стан водної фази у вершковому маслі, взаємодію водної та жирової фаз і формування мікро- та наноструктури продукту. Обгрунтовано теоретичні засади утворення наноструктури вершкового масла. Вперше виявлено самоорганізацію наноструктури вершкового масла й її механізми. Розроблено ієрархію самоорганізації та запропоновано класифікацію наноелементів наноструктури масла. Наведено результати дослідно-промислових випробувань розроблених технологій і медико-біологічної апробації вершкового масла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА351627 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Рашевська Т. О. 
Наукові основи технології і формування наноструктури вершкового масла з рослинними харчовими добавками : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.16 / Т. О. Рашевська; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2010. - 49 c. - укp.

Науково обгрунтовано технології виробництва вершкового масла функціонального призначення з використанням харчових домішок з рослинної сировини - полісахаридів і кріопорошків рослинних харчових, які надають йому дієтичних і лікувально-профілактичних властивостей і відзначаються позитивним технологічним впливом на якість продукту. На підставі теоретичних узагальнень та експериментальних досліджень обгрунтовано доцільність використання рослинних харчових полісахаридів і кріопорошків у виробництві вершкового масла. Розроблено технології виробництва вершкового масла функціонального призначення з лікувально-профілактичними та дієтичними властивостями. Досліджено вплив рослинних харчових домішок на фазові перетворення та стан водної фази у вершковому маслі, взаємодію водної та жирової фаз і формування мікро- та наноструктури продукту. Розроблено теоретичні засади нового напрямку створення нанотехнологій вершкового масла з функціональними властивостями та інших харчових нанотехнологій. Обгрунтовано теоретичні засади формування наноструктури вершкового масла. Вперше досліджено самоорганізацію наноструктури вершкового масла та її механізми. Розроблено ієрархію самоорганізації та запропоновано класифікацію наноелементів наноструктури масла. Наведено результати дослідно-промислових випробувань розроблених технологій і медико-біологічної апробації вершкового масла.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА370391 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Махоніна М. Ю. 
Дисперсність плазми у вершковому маслі з домішкою із насіння льону / М. Ю. Махоніна, Т. О. Рашевська, А. І. Українець // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 32. - С. 94-96. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено дисперсність плазми у вершковому маслі з домішкою із насіння льону. Показано, що її внесення сприяє тоншому і рівномірнішому розподілу плазми у структурі масла. Встановлено, що ступінь дисперсності краплин плазми зростає зі збільшенням дози внесеної домішки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.5-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Рашевська Т. О. 
Масляна паста з комплексом біологічно активних рослинних мікронутрієнтів антидіабетичного призначення / Т. О. Рашевська, С. В. Іванов // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 43. - С. 85-94. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

На основі аналізу даних літературних джерел підібрано комплекс біологічно активних рослинних мікронутрієнтів антидіабетичного призначення, які використані для розроблення масляної пасти. Досліджено вплив дисперсності домішки із насіння льону на структуру і консистенцію масляної пасти. Встановлено доцільність використання високодисперсного порошка із насіння льону для виготовлення масляної пасти. Найбільш високу оцінку одержав зразок масляної пасти, виготовлений з дрібнодисперсної домішки з насіння льону з розміром частинок 2 - 25 мкм. Досліджено мікроструктуру суспензії даної домішки, яка складається з безперервної водної фази, та розподілених в ній білкових глобул та ліпідних сферосомів. У процесі термостатування із них утворюються агрегати та фрагменти комірчастої структури. Встановлено, що під час внесення високодисперсної домішки із насіння льону підвищується термостійкість та твердість масляної пасти, а також здатність її структури утримувати рідку фазу жиру в 1,5 разу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Рашевська Т. О. 
Мікроструктурні дослідження впливу швидкості охолодження на твердіння і співкристалізацію гліцеридів молочного жиру / Т. О. Рашевська, С. В. Іванов // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 47. - С. 102-109. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено результати мікроструктурних досліджень впливу режимів швидкого і повільного охолодження розплаву молочного жиру на формування кристалоутворень та їх структуру, величину, співкристалізацію груп гліцеридів і температури їх плавлення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-101

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського